Translate

torsdag 6 februari 2014

Elins Red hot chili peppers chili

First thing first, to make the perfect chili and the only "Elins red hot chili peppers chili" you need to listen to Red hot chili peppers while making it.

What you need:
3 garlic cloves
1/2 onion
2 springonions
2 peppers, I used one red and one green
1 small red chili
1 small yellow chili
500g minced beef
1 can of chopped/whole plum tomatoes
1 can of tomato passata
Some tomato puré 
1 beef cube 
Paprika powder
Salt and pepper 
1 can of beans, I used Heinz mixed beans 
A tiny bit of balsamic vinegar

1. Chop onion and springonion. You can also chop chili and the peppers so you have everything ready.
2. Fry mince, onion, springonion and chili in olive oil, add the garlic cloves
3. Add some paprika powder, salt and pepper and whatever you wish
4. Add peppers 
5. Add the can of plumtomatoes, passata and puré, add some water if needed
6. Taste and add what you think is missing, I added the stock cube and some balsamic vinegar
7. Let it boil for a while
8. Add the beans
9. Let it boil for a while and then taste again and if you're happy, SERVE! 

Först och främst, för att göra den godaste chilin och den enda "Elins red hot chili peppers chili" så måste du lyssna på Red hot chili peppers när du gör den.

Vad du behöver:
Tre klyftor vitlök
1/2 gul lök
2 vårlökar
2 paprikor, jag använde en röd och en grön
1 liten röd chili
1 liten gul chili
500g nötfärs
1 burk hackade konserverade tomater/hela
1 burk passerade tomater
Lite tomatpuré 
1 köttbuljong
Paprikapulver
Salt och peppar
1 burk bönor, jag använde Heinz blandade bönor
En liten skvätt balsamic vinäger
 
1. Finhacka lök och vårlök. Du kan också hacka paprikorna och chilin så du har allt förberett. 
2. Stek färsen, löken, vårlöken och chilin i olivolja, tillsätt även vitlöken.
3. Krydda med paprika pulver, salt och peppar och vad du känner för
4. Tillsätt paprikorna
5. Häll i de konserverade tomaterna, purén och de passerade tomaterna, tillsätt lite vatten ifall det behövs
6. Smaka av för att se om det behövs något mer, jag tillsatte kött buljong och balsamic vinäger
7. Låt koka ett tag
8. Tillsätt bönorna
9. Låt det koka ett tag till och smaka sedan av, är du nöjd så är det bara att servera! 




Serve with rise, or why not some delicious bread?/Servera med ris, eller varför inte med lite bröd?

Enjoy! X 



Inga kommentarer: